5.6.08

ELF otsib talgustaari

(pressiteade)

Juba 2000. aastast otsib Eestimaa Looduse Fond (ELF) igal suvel talgustaare, nii ka sel aastal. Eelvoorud toimuvad ligi kahekümnes looduskaunis paigas üle Eesti juulist septembrini. Toimumise ajad ja kohad leiab ELFi uuest talguveebist www.talgud.ee.
Talgustaari selgitamise eripära on see, et selle peab iga soovija ise enda seest leidma. Meie poolt on rehad, saun, päike, vahva seltskond jms.

***

Alanud on registreerimine Eestimaa Looduse Fondi loodustalgutele. ELFi talgud on suunatud looduskaitseliste tööde tegemiseks, vabatahtlikkuse ning loodus- ja keskkonnasõbraliku mõtteviisi levitamiseks. Üritused toimuvad Eesti erinevatel kaitsealadel 3-6 päevaste talgulaagritena. Peale tööd veedetakse ühiselt aega, tutvutakse kohaliku looduse ja kultuuripärandiga, käiakse matkarajal või vaatetornis, saunas ja ujumas. Teisisõnu, talgule tulija saab anda enda panuse looduskaitsesse ning nautida Eestimaa loodust ning suvemõnusid. Talgutele on oodatud nii noored kui vanad (alaealised vaid koos vanemaga), registreerumine ja info www.talgud.ee

Käesoleval aastal korraldab ELF talguhooaja eel talguhuvilistele ka koolituse „Looduskaitse talgumättalt vaadatuna”. ELFi talgukorraldaja Tarmo Tüüri sõnul huvitab talgulisi järjest enam ka looduskaitse sisuline külg. Miks me võtame maha puid, raiume kadastikku sihte, riisume kokku heina või kaevame rannaniidule lompe? Just sedasorti küsimustele otsitaksegi koolitusel Kaja Lotmani ja Uudo Timmi abiga vastuseid.

Talguid toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.
Koolitust rahastatakse Leonardo da Vinci programmi ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse projektidest.

Lisainfo:
Tarmo Tüür
ELFi talgukorraldaja
+372 53411020
tarmo@elfond.ee

Kommentaare ei ole: