3.6.08

Kristiina Ehin sai presidendi preemia

palju õnne, Kristiina!


Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu määras preemia luuletaja Kristiina Ehinile

Sihtasutuse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu nõukogu otsustas anda tänavuse noore kultuuritegelase preemia luuletaja Kristiina Ehinile viimastel aastatel ilmunud silmapaistvate luulekogude ning muu kirjandusliku tegevuse eest, mille juures nõukogu liikmed tõstsid esile ka Ehini rahvusvahelist haaret.

President Toomas Hendrik Ilves annab Kristiina Ehinile preemia üle neljapäeval, 5. juunil.

Noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastastele Eesti päritolu kultuuritegelasele, kelle kunstilised saavutused on leidnud laialdast tunnustust või kelle looming ning kunstiline tegevus on oluliselt kaasa aidanud Eesti riigi ja kultuuri tutvustamisele maailmas. 75 000 krooni suurust preemiat rahastab kultuurirahastu nõukogu liige Toomas Luman. Tänavu esitati preemiale kokku 14 kandidaati.

Preemia antakse välja seitsmendat korda. Eelnevatel aastatel on noore kultuuritegelase preemia saanud baleriin Luana Georg (2007), helilooja Helena Tulve (2006), lavastaja Jaanus Rohumaa (2005), dirigent Anu Tali (2004), kirjanduskriitik Jan Kaus (2003) ning helilooja Tõnu Kõrvits ja rahvamuusik Krista Sildoja (2002).

2 kommentaari:

TE ütles ...

35 on siis viimne piir kus noor olla?

oHpuu ütles ...

jah, see peaks praeguse seaduse järgi tõesti nii olema. vene ajal oli vist 40. aga kontrollige ja kaevake, see on niikuinii igal pool kirjas, võin eksida. euroopa.noored.ee näiteks.